Δοκιμαστική λειτουργία της νέας έκδοσης του site


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 
oe-e.gr
Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα. Τηλ.: 210 5202250, FAX: 210 5229167
 
Οικονομικά Χρονικά


Υπουργείο Οικονομικών

Νόμοι Αποφάσεις & Εγκύκλιοι ΠΟΛ

Αναζητήστε Πληροφορίες από τις Βάσεις
Δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

 

 

Αρχική σελίδα Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Πιστοποίηση Χρηστών στο TAXISNET


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  Η λήψη νέων μέτρων περικοπής μισθών και συντάξεων καθώς και μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα, που συνεχώς ανακοινώνει η Κυβέρνηση, αποδεικνύει την αδιέξοδη πορεία της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Η όλο και μεγαλύτερη ύφεση που βυθίζεται η Ελληνική Οικονομία είναι το νομοτελειακό αποτέλεσμα της μείωσης μισθών και συντάξεων και της συνεχούς αύξησης της φορολογίας.
Μέσα σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον δυστυχώς οι τιμές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα ροκανίζοντας ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.Απαιτείται άμεσα αλλαγή ρότας στην οικονομική πολιτική με ενίσχυση της κατανάλωσης, κίνητρα για ανάταξη της παραγωγικής δραστηριότητας και εξασφάλιση της ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Είναι αλήθεια ότι το κράτος έχει άμεση ανάγκη τα χρήματα από την 6η δόση. Όμως, θα έχουμε την ίδια ανάγκη και για τις επόμενες δόσεις. Τα δανεικά αυτά με τους όρους που μας χορηγούνται δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αυξάνουν το χρέος, αυξάνουν τους τόκους, διαλύουν τον οικονομικό ιστό, εξανεμίζουν την όποια ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

Δήλωση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Πελοπίδα Καλλίρη σχετικά με τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

  Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κος Πελοπίδας Καλλίρης σχολιάζοντας τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η κυβέρνηση δυστυχώς επιμένει σε λάθος ρότα στην οικονομική πολιτική. Τα λάθη, οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις που έγιναν στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης δημιουργούν πράγματι περιορισμούς στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Ωστόσο νέα μέτρα περικοπής εισοδημάτων θα εντείνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Η νέα μείωση μισθών και συντάξεων που εξετάζεται θα πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί. Όχι μόνο για λόγους κοινωνικούς. Αλλά και για λόγους οικονομικούς. Τη στιγμή που οι τιμές των προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται, μια νέα μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα κόψει και άλλο οξυγόνο από την οικονομία. Ο ρυθμός της ύφεσης αντί για 5,5% που προβλέπει η κυβέρνηση, είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει το 6% με ότι αυτό σημαίνει για τη λειτουργία της οικονομίας και την κοινωνική σταθερότητα και συνοχή”.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Σχετικά με θέματα που αναφέρονται στην πιστοποίηση των λογιστών φοροτεχνικών μπορείτε να απευθύνεσθε στην κ Μπουσούνη τηλ 210 5202260 (εσωτ 124) και 2103224588 e-mail vbouss"papaki"oe-e.gr

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης, ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη της Κεντρικής Μακεδονίας. Η έρευνα για την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη φορά και δημοσιεύεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δύο από τους πιο έγκυρους φορείς του οικονομικού γίγνεσθαι στη χώρα μας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΟΕΕ, κάντε κλικ εδώ
Ομιλίες Εισηγητών Εδώ

Δήλωση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Πελοπίδα Καλλίρη σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης της αγοράς ταξί


Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιτίθεται στους ιδιοκτήτες ταξί, διότι περί επίθεσης πρόκειται και όχι για άνοιγμα του επαγγέλματος τους στον ανταγωνισμό, δείχνει παντελή έλλειψη εμπειρίας χειρισμών σε κρίσιμα ζητήματα. Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου που η οικονομία αναμένει μια ανάσα από τις τουριστικές εισπράξεις η Χώρα μένει χωρίς ταξί. Απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση της έντασης. Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει έναν διάλογο από μηδενική βάση με τους ιδιοκτήτες ταξί. Το επάγγελμα πρέπει να ανοίξει, αλλά σταδιακά και με δικλείδες ασφαλείας που δεν θα επιτρέπουν την είσοδο μεγάλων εταιρειών που θα δημιουργήσουν καρτέλ και θα την πληρώσει τελικά ο καταναλωτής. Να επιτραπεί στους σημερινούς αυτοκινητιστές να προχωρήσουν οι ίδιοι στην σύσταση εταιρειών. Οι ιδιοκτήτες ταξί πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων διότι προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία και την κοινωνία. Οφείλουν, επίσης, να κάνουν μια κίνηση καλής θελήσεως μειώνοντας τα κόμιστρα έως και 20% προκειμένου να ελαφρύνουν τους καταναλωτές που μαστίζονται από τη λιτότητα. Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες ο αριθμός των ταξί στους δρόμους δεν είναι ελεγχόμενος. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε την Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας σε Νέο Δελχί. Λύσεις υπάρχουν και πρέπει άμεσα να αναζητηθούν


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ ΤΩΝ 3 ΥΠΟΕΡΓΩΝ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΕΡΓΩΝ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΟΡΦΗ
ΥΠΟΕΡΓΟ 1  ΥΠΟΕΡΓΟ 2  ΥΠΟΕΡΓΟ 3

Διευκρινίσεις (6-9-2011)
 i)Στο υποέργο 1

Στους πίνακες συμμόρφωσης και συγκεκριμένα στις προδιαγραφές του Storage Area Network (SAN), η προδιαγραφή: "Μέγιστο πλήθος υποστηριζόμενων δίσκων <=12" γίνεται  "Μέγιστο πλήθος υποστηριζόμενων δίσκων >=12"

Αφορούν ΚΑΙ στα τρία υποέργα

 ii) Στο άρθρο 14: ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ, και συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εντός του οποίου αναφέρεται η ένδειξη που πρέπει να φέρει ο ενιαίος σφραγισμένος φάκελος, αναφέρεται η όρος: «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 12/9/2011». Ο συγκεκριμένος όρος ΔΕΝ αποκλείει την υποβολή προσφορών σε ημερομηνία προγενέστερη της 12ης Σεπτεμβρίου 2011. Για το λόγο αυτό οι φάκελοι των προσφορών μπορούν να φέρουν την ένδειξη: «ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 12/9/2011». Σημειώνεται ότι η ημερομηνία υποβολής μιας προσφοράς βεβαιώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου που αυτή λαμβάνει κατά την κατάθεσή της στο πρωτόκολλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα.
                        
  iii)Στους πίνακες συμμόρφωσης και συγκεκριμένα στις προδιαγραφές του server η προδιαγραφή: «Τροφοδοτικό (Power Supply) hot-swap <=400W με δυνατότητα υποστήριξης του συστήματος στην πλήρη ανάπτυξη του και απόδοση >=92%» γίνεται: «Τροφοδοτικό (Power Supply) hot-swap >=400W με δυνατότητα υποστήριξης του συστήματος στην πλήρη ανάπτυξη του και απόδοση >=92%»

 

Ημερομηνία: 14/07/2011 14:01:13ΑΔΑ: 4ΑΣΕ469ΗΞΚ-Μ1Α

Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Λήψη Αρχείου

 

Διακήρυξη διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού του υποέργου 2 «Ανάπτυξη Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος για την Παροχή Ολοκληρωμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προς τα Μέλη του με την Χρήση Καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (e-government)» Υποέργων του έργου «Ανάπτυξη Καινοτόμων Ψηφιακών Υπηρεσιών για τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και τους Πολίτες με κωδικό MIS 296721»
Ημερομηνία: 14/07/2011 13:28:34ΑΔΑ: 4ΑΣΕ469ΗΞΚ-Β8Ε

Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Λήψη Αρχείου

 

Ημερομηνία: 14/07/2011 13:17:55ΑΔΑ: 4ΑΣΕ469ΗΞΚ-ΕΨΨ

Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Λήψη Αρχείου

 

Περίληψη Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού , με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομικής άποψης προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου για το Υποέργο 3 «Δημιουργία Ολοκληρωμένης Εφαρμογής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για την Εξυπηρέτηση των Μελών και των Πολιτών (e-library)» στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Καινοτόμων Ψηφιακών Υπηρεσιών για τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και τους Πολίτες με κωδικό MIS 296721» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.
Ημερομηνία: 13/07/2011 13:17:59ΑΔΑ: 4ΑΣΡ469ΗΞΚ-ΜΜ6

Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Λήψη Αρχείου

 

Περίληψη Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομικής άποψης προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου για το Υποέργο 2 «Ανάπτυξη Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος για την Παροχή Ολοκληρωμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προς τα Μέλη του με την Χρήση Καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (e-government)» στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Καινοτόμων Ψηφιακών Υπηρεσιών για τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και τους Πολίτες με κωδικό MIS 296721»
Ημερομηνία: 13/07/2011 13:10:32ΑΔΑ: 4ΑΣΡ469ΗΞΚ-Κ6Μ

Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Λήψη Αρχείου

 

Δημοσίευση Περίληψης Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού , με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομικής άποψης προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου για το Υποέργο 1 «Ανάπτυξη Απαιτούμενης Υποδομής για την Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας προς τα Μέλη του και τους Πολίτες». στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Καινοτόμων Ψηφιακών Υπηρεσιών για τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και τους Πολίτες με κωδικό MIS 296721» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.
Ημερομηνία: 13/07/2011 12:56:46ΑΔΑ: 4ΑΣΡ469ΗΞΚ-Ε5Υ
Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Λήψη Αρχείου

Παροχή υπηρεσιών τήρησης πρακτικών.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο ενδιαφέρεται να αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη με την διαδικασία του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού την τήρηση των πρακτικών της Κεντρικής του Διοίκησης, των Συνόδων της Αντιπροσωπίας και λοιπών εκδηλώσεων. Περισσότερα
Η Επόμενη Μέρα της Ελληνικής Οικονομίας»

Τις εργασίες της  Ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011- ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ. -  στο METROPOLITAN HOTEL (Λ. Συγγρού 385, Αθήνα Αίθουσα, Aegean Sea), θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
Έχουν προσκληθεί και θα ομιλήσουν οι κ.κ.:

  • Γεώργιος Κασιμάτης, Πρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δημήτριος Τσομώκος, Καθηγητής Οικονομικών του  Πανεπιστημίου Οξφόρδης
  • Γεώργιος Σταθάκης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Γεώργιος Δουράκης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Στο τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα Συμπεράσματα
Συντονιστής των εργασιών θα είναι ο  Δημοσιογράφος  κ. Νεκτάριος Νώτης
Είσοδος Ελεύθερη


Οι Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για έξοδο από την Οικονομική Κρίση


   Η Ελλάδα στις 23 Απριλίου 2010 ζήτησε τη συνδρομή των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κρατικού χρέους. Σχεδόν ένα χρόνο μετά από την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει προόδους μόνο όσον αφορά στη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και στην αύξηση των φόρων. Τα μέτρα αυτά όμως από μόνα τους δεν αρκούν.
Διαβάστε περισσότερα...
    

Βασικές Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την Αναδιοργάνωση των Φορολογικών Υπηρεσιών


   To OEE είχε και εξακολουθεί να έχει σαν βασική προτεραιότητα στις θέσεις του για το φορολογικό σύστημα, το θέμα της λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών. Με τη λογική αυτή στο σχετικό διάλογο που διενεργήθηκε το 2010 αφιέρωσε ειδικό κεφάλαιο στις προτάσεις του (συνημμένο παράρτημα Α) στο οποίο τόνιζε ότι «Οποιοδήποτε φορολογικό σύστημα, έστω το τελειότερο σε νομικό επίπεδο δεν θα είναι αποτελεσματικό χωρίς αξιόπιστο φορολογικό μηχανισμό, και αξιόπιστες γενικά φορολογικές υπηρεσίες». Χωρίς να μηδενίζουμε και να αγνοούμε τα βήματα εκσυγχρονισμού που έγιναν στις φορολογικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια, κοινή διαπίστωση είναι ότι το επίπεδο λειτουργίας τους είναι πολύ πιο κάτω από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των φορολογούμενων, των εφοριακών και των λογιστών. Δυστυχώς η χώρα μας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σύγχρονες υπηρεσίες, που οργανωμένα στοχεύουν στον περιορισμό και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Διαβάστε περισσότερα...
    

"Έρευνα για τη Φοροδιαφυγή"


Κυρίαρχο ζήτημα της οικονομικής πολιτικής πολλών Κυβερνήσεων σε όλο τον  κόσμο αποτελούν θέματα φοροδιαφυγής και παραοικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεωρητικές και οι εμπειρικές μελέτες επικεντρώνονται κυρίως στην προσπάθεια μέτρησης της φοροδιαφυγής. Στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει μετρηθεί επιστημονικά με ακρίβεια η φοροδιαφυγή, είναι κοινά αποδεκτό ότι η φοροδιαφυγή υπερβαίνει το 30%, ενώ το φαινόμενο συνεχώς γίνεται εντονότερο με πολλαπλές κοινωνικές επιπτώσεις.
H μέτρηση της φοροδιαφυγής συνεισφέρει σε μια ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος. Eκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική στιγμή, είναι η προσπάθεια εξειδίκευσης εκείνων των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και στη συνέχεια το ενισχύουν.

Διαβάστε περισσότερα...
    

Άσκηση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε το προεδρείο του ΟΕΕ τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ειδικές προϋποθέσεις, νομικές και ακαδημαϊκές για την άσκηση του οικονομολογικού επαγγέλματος καθώς και του φοροτέχνη – λογιστή.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια παρέμβασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στο Υπουργείο Οικονομικών για προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο νέο TAXISNET από την διασύνδεση του αρχείου λογιστών φοροτεχνικών με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET και για εξυπηρέτηση των φορολογουμένων σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ η οριζόμενη με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 59 του ν.2238/1994 καθώς και των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνεται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών που καταβλήθηκαν καθώς και τον φόρο που παρακρατήθηκε επί αυτών λήγει την 15η Ιουνίου 2011.


Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011

Υποβολή αιτήσεων από την 17η Μαΐου 2011 και μέχρι την 31η Μαΐου 2011, ώρα 15.00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (εργάσιμες ημέρες από 9:00 μέχρι 16:30) στα τηλέφωνα: 210 3258806-09


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΟΓΙΣΤΗ

   Με αφορμή την απόφαση του υπουργού οικονομικών, για τη μείωση των ορίων ακαθάριστων εσόδων, άνω των οποίων είναι υποχρεωτική η υπογραφή λογιστή, στις δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος επισημαίνει τα εξής:
  Η αλήθεια είναι ότι η υπογραφή λογιστή δεν σημαίνει μία ακόμα επιβάρυνση για τους φορολογούμενους.
  Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών των υπόχρεων ήδη συνεργάζεται με λογιστή-φοροτέχνη, για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων δηλώσεων, καθώς και για τη διαδικασία αυτοπεραίωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 38 ΤΟΥ Ν 2873/2000

Το μακροχρόνιο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για την μείωση των ορίων των ακαθαρίστων εσόδων που αναφέρονται στη παρ 2 του άρθρου 38 του Ν2873/2000, για τη διασφάλιση της διαφάνειας και αξιοποίησης των λογιστικών καταστάσεων και των φορολογικών στοιχείων των επιτηδευματιών γίνεται πραγματικότητα με την έκδοση της Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1008. Η μείωση των ορίων θα συμβάλει σημαντικά στη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς σχεδόν όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα υπογράφονται από λογιστή φοροτεχνικό κάτοχο της σχετικής αδείας ο οποίος θα καθίσταται παράλληλα συνυπεύθυνος για την ακρίβεια των δηλώσεων.

Απόφαση Υπουργού.pdf

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Συγκροτήθηκε σε σώμα μετά από ψηφοφορία η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ως εξής:
Πρόεδρος: Πελοπίδας Καλλίρης
Α΄ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Αλαμάνος
Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Κυδωνάκης
Οικονομική Επόπτρια: Εφροσύνη Καραγιάννη
Μέλη:
Βάσσος Σταμάτης, Καλόμοιρος Αλέξανδρος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Αλεβιζάκης Παναγιώτης, Τρύφων Αλεξιάδης, Κούκουνας Κωνσταντίνος, Γεώργιος Μπάτσος, Σταύρος Τραγάνης, Γεώργιος Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Ταγγίρης.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του Ν.3912/2011,άδεια λογιστή φοροτεχνικού θα χορηγείται και στους πτυχιούχους των τμημάτων Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής και Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτή

        Οι δείκτες εκτίμησης των μελλοντικών οικονομικών εξελίξεων προβλέπουν την τάση της οικονομίας και την εξέλιξή της. Ένας τέτοιος δείκτης είναι ο Δείκτης Εμπιστοσύνης του Καταναλωτή, ο οποίος αποτυπώνει τις αντιλήψεις των πολιτών και των προσδοκιών τους για το μέλλον. Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ανασφάλειας, η κατανόηση των απόψεων των πολιτών αποτελεί σημαντική γνώση για την μελλοντική καταναλωτική συμπεριφορά.
        Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτή δημοσιεύεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δύο έγκυρους φορείς του οικονομικού γίγνεσθαι στη χώρα μας. Με την κατασκευή του Δείκτη Εμπιστοσύνης Καταναλωτή λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση και την οικονομική δραστηριότητα, που χρονικά προηγούνται.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑpdf
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝpdf

Προσφορά Εργασίας. Καταχωρήστε την αγγελία σας για προσφορά εργασίας στο site του Ο.Ε.Ε. ή αναζητήστε θέση εργασίας

Ηλεκτρονική Υποβολή Αλλαγών Προσωπικών και Επαγγελματικών Στοιχείων

Υποβολή ηλεκτρονικής αγγελίας για αναζήτηση εργασίας

 

ETAOBigGreen
Νέα Διεύθυνση ΙΕΚΕΜ-ΟΕΕ: Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα.

Προσαρμοσμένηαναζήτηση

Αρχική σελίδα Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Πιστοποίηση Χρηστών στο TAXISNET

diavgeia_m

Τελευταία Νέα
>> Υπηρεσία Αναζήτησης Λογιστών

>> Νέο TAXISNET pdf
- Τι αλλάζει από 1/12/2010

Δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα διαδικασία εγγραφής χρηστών στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπ. Οικονομικών. Ολοκληρώνεται σε τρία βήματα και αφορά στα Φυσικά Πρόσωπα ή στους Νόμιμους Εκπροσώπους των φυσικών προσώπων, στα Νομικά Πρόσωπα και στις Ενώσεις Προσώπων.

>> Αποτελέσματα Εκλογών ΟΕΕ 2010

>> Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας θεώρησε υποχρέωσή του, με δεδομένη την οικονομική αβεβαιότητα και αστάθεια που βιώνουμε, να συμμετάσχει στον διάλογο για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011 και να καταθέσει τις δικές του απόψεις και προτάσεις.

Προσκλήσεις / Διαβουλεύσεις

>> 01-09-2011 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ ΤΩΝ 3 ΥΠΟΕΡΓΩΝ

>> 12-11-2010 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

>> 12-11-2010 ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥpdf & ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

>> 16-10-2010 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ


Διακηρύξεις / Διαγωνισμοί

>> 6-4-2010 Διακήρυξη Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού Για Τη Μίσθωση Ακινήτου στο Ηράκλειοpdf


Επιμόρφωση

>> 4-1-2011 Ανακοίνωση Διεξαγωγής Επιμορφωτικού Προγράμματος για Λογιστές Φοροτεχνικούς

Μελέτες / Έρευνες

>> 16-10-2010 Μελέτη του Ο.Ε.Ε. για το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση (Περίληψη & Συμπεράσματα)
>>Μελέτη του Ο.Ε.Ε. για το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση (Βιβλίο)

>> Μέτρηση της Φορολογικής Συνείδησης (Έρευνα του Ο.Ε.Ε. και του Τμήματος Στατιστικής του Οικ. Παν. Αθηνών)
>>Προτάσεις για την Αναμόρφωση του Φορολογικού Συστήματος


Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης


Οι δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας SDDS-IMF

>> 12-10-2010Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης, 3ο τρίμηνο 2010 
>>Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης για τη Βόρεια Ελλάδα - Θεσσαλονίκη Αύγουστος 2010
>> 14-7-2010 Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης, 2ο τρίμηνο 2010