digital services1 50

psifiakes-kolias1

  digital-library-small

Ενημερωτικό Σεμινάριο

Φορολογίες Κατοχής Ακινήτων
(ΦΑΠ, ΕΝΦΙΑ, Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων – Ε9)


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών σεμιναρίων για τις Φορολογίες Κατοχής Ακινήτων, που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλαδος στην Αθήνα, από τις 22 μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου.

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η κα Άννα Κόλλια, Προϊσταμένη του Τμήματος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.
Το σεμινάριο για πρώτη φορά μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ο.Ε.Ε. με τη μέθοδο του live streaming, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα σε πάνω από 10.000 ενδιαφερόμενους να έχουν, σε πραγματικό χρόνο, πρόσβαση στις εισηγήσεις.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, που παρατηρήθηκε από Μέλη-Λογιστές Φοροτεχνικούς αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους για το αντικείμενο της Φορολογίας Ακινήτων και του ΕΝ.Φ.Ι.Α., το Ο.Ε.Ε. αποφάσισε την ανάρτηση των βιντεοσκοπημένων εισηγήσεων στο site του Επιμελητηρίου μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου 2014.

To Ο.Ε.Ε στη Δ.Ε.Θ

Παρακολουθείστε:

  • εικόνες από το περίπτερο του Ο.Ε.Ε στη Δ.Ε.Θ και τις επισκέψεις των  ΥΠΑΑΝ κ. Ν. Δένδια, Δ.Μ & Η.Δ κ. Κυρ. Μητσοτάκη, του υφ. ΑΑΝ κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, του υφ.  Παιδείας κ. Αλ. Δερμεντζόπουλου, των εγκαινίων από τον πρόεδρο του Ο.Ε.Ε κ. Κων. Κόλλια.
  • τις εισηγήσεις του κ. Κων. Κόλλια -  προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του πρώην εκπροσώπου μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παν. Ρουμελιώτη, του καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Δημ. Τσομώκου και του αναπληρωτή καθηγητή του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης κ. Γιώρ. Δουράκη, στην εκδήλωση με θέμα "Οι λύσεις για το χρέος στο δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο"

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Πληροφορίες για Υπηρεσία Γενικού Μητρώου (ΓΕΜΗ)

 

 Το στοίχημα της Ελλάδας στη μετά μνημονίου εποχή

kollias 21

Τη βαρύτητα, που έχει η επαλήθευση των προβλέψεων για σταδιακή αύξηση του ΑΕΠ στα επόμενα χρόνια και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την αγορά προϊόντων, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη δημόσια διοίκηση, επισήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας σε συνέδριο του περιοδικού Forbes, στο Βουκουρέστι, όπου συμμετείχαν οικονομικοί παράγοντες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κύριος Κόλλιας επισήμανε ότι αυτά είναι μεγάλης σημασίας για δύο λόγους :

Πρώτον, επειδή η ελληνική κυβέρνηση πρέπει καθημερινά και έμπρακτα να αποδεικνύει ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την οικονομία, ώστε να ανακτήσει με αυτό τον τρόπο την αξιοπιστία της στο 100%. Με αυτό τον τρόπο, θα υλοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για το Ελληνικό χρέος, με τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Δεύτερον, επειδή η επιστροφή σε ένα διατηρήσιμο μονοπάτι ανάπτυξης θα αυξήσει τον παρονομαστή, οδηγώντας σε ταχύτερη μείωση του λόγου Χρέους προς ΑΕΠ.

Αναφέρθηκε ακόμα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, που προκάλεσαν τα μέτρα λιτότητας και το απίστευτο - όπως είπε - φορολογικό βάρος που έχουν πληρώσει και θα πληρώσουν οι πολίτες.

"Δεδομένου ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, η χώρα θα έχει τη δύναμη να ενώσει τη φωνή της με των υπολοίπων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ώστε να ζητήσουν μια οικονομική πολιτική, που να προωθεί την ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή.
Διότι, αν η Νοτιοανατολική Ευρώπη αρχίσει και συνεχίσει να αναπτύσσεται, η Ελλάδα - και κάθε άλλη χώρα - έχει μόνο να επωφεληθεί από αυτό", τόνισε ο κ. Κόλλιας.

Γραφείο Τύπου ΟΕΕ

 

Συγκρότηση Επιτροπής
για την επεξεργασία ζητημάτων
που αφορούν στους  Οικονομολόγους

του Δημόσιου Τομέα


org

H Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σε υλοποίηση του Προγραμματισμού Δράσης του για την περίοδο 2014-2016, αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής, από μέλη του ΟΕΕ που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, με σκοπό τη μελέτη και επεξεργασία των ζητημάτων που αφορούν στους οικονομολόγους εργαζόμενους στο δημόσιο και την κατάθεση προτάσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς την πολιτική ηγεσία για την επίλυσή τους.

 

Tο αργότερο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2014 
η υποβολή της προβλεπόμενης Υπεύθυνης Δήλωσης  του έτους 2014

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας  υποχρεούται κάθε έτος  στην ηλεκτρονική διασύνδεση  του αρχείου των ενεργών λογιστών φοροτεχνικών που έχουν υποβάλει την προβλεπόμενη ΥΔ (Ν 4093/2012 & Ν 4111/2013) με το αρχείο των λογιστών φοροτεχνικών που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ηλεκτρονικά  δηλώσεις στα συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι λογιστές φοροτεχνικοί πρέπει το αργότερο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2014  να υποβάλουν την προβλεπόμενη ΥΔ  του έτους 2014 (στην περίπτωση που μέχρι σήμερα δεν την έχουν υποβάλει) προκειμένου να διασφαλισθεί η ταυτοποίηση τους στο TAXISNET και να μην αφαιρεθεί η πρόσβαση τους στα συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Η ανάπτυξη θα έρθει μέσω της φορολογίας και του χρέους

 image0012
Τη σημασία δύο πολύ σημαντικών παραγόντων, που αφορούν στην προοπτική επιστροφής της χώρας στην ανάπτυξη, εξήρε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας σε εκδηλώσεις των Περιφερειακών Τμημάτων του Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες και Κεντροδυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Βέροια, , με θέμα "Είναι δυνατή στην Ελλάδα μια άλλη οικονομική ανάπτυξη;".
Οι δύο αυτοί παράγοντες είναι η φορολογία και το χρέος.

 

Oι λύσεις για το χρέος στο δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο

Photo 1

 

Τα πιθανά σενάρια επίλυσης του προβλήματος του δημόσιου χρέους, στο δρόμο προς την έξοδο από το μνημόνιο, προτάθηκαν και αναλύθηκαν κατά την εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

H μείωση του φόρου στο πετρέλαιο είναι μια καλή αρχή για την ελάφρυνση των φορολογούμενων

kollias 5x7

 

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H μείωση του φόρου στο πετρέλαιο είναι μια καλή αρχή για την ελάφρυνση των φορολογούμενων. Δεν αρκεί όμως. Πρέπει, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού,  να δούμε γενναίες παρεμβάσεις και στα ληξιπρόθεσμα και στην ετήσια εισφορά και σε άλλα φορολογικά βάρη. Ακόμα και μονομερώς. Αλλιώς, οι φόροι θα εξακολουθήσουν να αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθεια επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη».

 
Banner

eu

newsletter1

Λογιστική και Έλεγχος Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων

Τελευταία Νέα

Θήβα Σεμινάριο με θέμα: Εργατικά - Ασφαλιστικά

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

Χρηματικό έπαθλο 3.000€ στο καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο

Χρηματικό έπαθλο 3.000€ θα δοθεί στο καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο που θα επιλεγεί από την Επιστημονική...

Σημειώσεις Σεμιναρίου με τίτλο "Φορολογίες Κατοχής Ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΝΦΙΑ, Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων – Ε9)"

Για να κατεβάσετε τις σημειώσεις των ενημερωτικών σεμιναρίων με τίτλο  "Φορολογίες Κατοχής Ακινήτων...

Νεοδιατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Θεσσαλία

NEOΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  “ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ...

Ζητείται Βοηθός Λογιστή

Από Εμπορική Εταιρεία ζητείται Βοηθός Λογιστή για μόνιμη απασχόληση στον Πειραιά. Απαραίτητο προσόν πολύ...

Μεσολόγγι ,Πύργος Σεμινάρια με θέμα: Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε9 - Πλήρης ανάλυση του Ε9 - Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της...

Λάρισα Σεμινάριο με θέμα: Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων Διαδικασίες Τέλους Χρήσης – Κλείσιμο Ισολογισμού και Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας σε συνέχιση του προγράμματος για...

Σημειώσεις του Σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με θέμα: Προώθηση Επιχείρησης μέσω Διαδικτύου

Για να κατεβάσετε τις σημειώσεις κάνετε κλικ εδώ

Χαλκίδα Σεμινάριο με θέμα: Εργατικά Ασφαλιστικά

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Ενημερώνουμε όσους...

IiG Ombudsman RGB GR 1

diavgeia_m
Banner
simatakia