digital services1 50

psifiakes-kolias1

  digital-library-small

Πληροφορίες για Υπηρεσία Γενικού Μητρώου (ΓΕΜΗ)

 

Αυξήστε σε 100, ακόμα και μονομερώς, τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

oikonomikonΟ πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η πολύ χαμηλή συμμετοχή των οφειλετών στις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων χρεών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών τίθενται εκτός ρύθμισης, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων, οδηγούν στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν κινούνται στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των οφειλετών, αλλά δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων έως και 100, και, ταυτόχρονα, να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια υπαγωγής. Μόνο έτσι το δημόσιο θα μπορέσει να διασφαλίσει την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από αυτά τα χρέη, αφού οι οφειλέτες θα μπορούν να εξυπηρετούν με συνέπεια τη μηνιαία τακτοποίηση αυτών των χρεών.

Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα σε αυτό το μέτρο, ακόμα και μονομερώς, σε περίπτωση άρνησης της τρόικας. Σε αντίθετη περίπτωση, το αδιέξοδο, στο οποίο θα περιέλθουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

 

Ο ΕΝΦΙΑ είναι λάθος - να διορθωθεί άμεσα

kollias 5x7

Ο  Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  έκανε  την ακόλουθη δήλωση:
Τα εκατοντάδες  χιλιάδες εκκαθαριστικά  του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακίνητων που έχουν ήδη εκδοθεί και περιλαμβάνουν σημαντικά υψηλότερο  φόρο για τους ιδιοκτήτες αποδεικνύουν ότι η φορολογική βάση ναι μεν διευρύνθηκε αλλά ταυτόχρονα αυξήθηκε και η φορολογική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα το κράτος να εισπράττει περισσότερα από περισσότερους και όχι από περισσότερους λιγότερα.
Το Yπουργείο Οικονομικών οφείλει να προβεί άμεσα σε διορθώσεις και στην αποκατάσταση των αδικιών. Σε διαφορετική περίπτωση τα ήδη επιβαρυμένα από το φόρο εισοδήματος νοικοκυριά θα έχουν προφανή αδυναμία πληρωμής του φόρου ακινήτων.

 

Ολοκλήρωση της Διαδικασίας Αξιολόγησης των Λογιστών - Φοροτεχνικών

Αγαπητοί συνάδελφοι, με την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας αξιολόγησης για την απόκτηση της Α’ Τάξης των Λογιστών – Φοροτεχνικών, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας.

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε για πρώτη φορά, αξιολόγηση μέσω διαδικτύου, εντάσσεται στη σταδιακή μετάβαση της πλήρους αυτοματοποίησης των υπηρεσιών που θα παρέχει το Ο.Ε.Ε προς τα μέλη του και τους λογιστές φοροτεχνικούς.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και για τη συμβολή σας στην προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας, ώστε στο άμεσο μέλλον, ο λογιστής φοροτεχνικός μόλις συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας, να προχωρά χωρίς αναμονή στη διαδικασία αξιολόγησης για την απόκτηση της Α τάξης.


Κωνσταντίνος Κόλλιας
Πρόεδρος ΟΕΕ

 

newsletter4

Αγαπητοί συνάδελφοι οικονομολόγοι,
συνεχίζοντας την  προσπάθειά μας στον τομέα της  ενημέρωσής σας, σας αποστέλλουμε  το 4ο τεύχος του Newsletter.

Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζουμε:
* Τη συζήτηση, την οποία διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Κέντρο Προγραμματισμού και Ερευνών σχετικά με τη  ρύθμιση του χρέους και την ανάγκη ταχύτερης επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.
* Τη συζήτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου και του Πρόεδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνου Κόλλια,  για  θέματα που αφορούν στο ρόλο και τη συμβολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των μελών του στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
* Ποιο είναι το καθεστώς της πιστοποίησης-λογιστών φοροτεχνικών.
* Τη Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη με το Προεδρείο Ο.Ε.Ε. με αποτέλεσμα τη δέσμευση του Προέδρου της Βουλής, να συμβάλει στην ενίσχυση του ρόλου, της παρουσίας και της συμμετοχής του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος στις - αρμόδιες για οικονομικά - επιτροπές του Κοινοβουλίου


Φιλικά,
Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ηλεκτρονική Εφημερίδα αρ. 4 pdf

Εγγραφείτε στο Newsletter

 

Ψήφισμα

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος καταδικάζει την σφαγή των αμάχων στην Λωρίδα της Γάζας.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καταδικάζει την βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και καταγγέλλει την σφαγή των αμάχων και δυστυχώς παιδιών στην Λωρίδα της Γάζας.

Το αιματοκύλισμα στην Γάζα πρέπει να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για άμεση παρέμβαση, καθώς η κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων των Ισραηλινών προκαλεί την ένταση του μίσους και της εχθρότητας των δύο λαών.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητεί:
- Την άμεση κατάπαυση των Ισραηλινών επιθέσεων.
- Διπλωματική πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου που παρουσιάζεται μέχρι σήμερα από το Ισραήλ και τη Χαμάς.
- Σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων.
- Την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.

 

Το Γ.Ε.ΜΗ. στο επίκεντρο της συνάντησης
του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

Θέματα, που αφορούν στο ρόλο και τη συμβολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των μελών του στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, συζήτησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα ζητήματα :

Της συμβολής του Επιμελητηρίου στην ενημέρωση των λογιστών - φοροτεχνικών σχετικά με τη νέα διαδικασία ανάρτησης αίτησης και υποβολής δικαιολογητικών. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, έχει ήδη προχωρήσει  η δημιουργία video με οδηγίες, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, www.oe-e.gr. Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας, παρέχεται ενημέρωση για την υποβολή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των ΑΕ. Ο λογιστής, παρά το ότι δεν προβλέπεται ως υποχρέωσή του, θεωρείται ως ο πλέον αρμόδιος για την καταχώρηση και αποστολή των στοιχείων των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ.

Της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του μητρώου των γραφείων παροχής λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών με την Υπηρεσία του ΓΕΜΗ, για τον έλεγχο της ακρίβειας των στοιχείων τους, καθώς προβλέπεται η ετήσια αποστολή των ενεργών λογιστικών γραφείων στο TAXISNET για την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Ο Υφυπουργός, επίσης, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΟΕΕ, ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου στις 20 και 21 Ιουλίου  να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο ηλεκτρονικό Σύστημα του ΓΕΜΗ για την υποβολή των πρακτικών όσων τακτικών Γενικών Συνελεύσεων έχουν συγκληθεί 29 και 30 Ιουνίου 2014.

 
Banner

eu

newsletter1

Λογιστική και Έλεγχος Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων

Τελευταία Νέα

Πάτρα - Πυργος - Αγρίνιο σεμινάρια με θέμα: Εργατικά Ασφαλιστικά Μισθολογικά Ζητήματα

Tο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της...

Μεσολόγγι ,Πύργος σεμινάρια με θέμα: Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε9 - Πλήρης ανάλυση του Ε9 - Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Προμήθεια Έντυπου Υλικού και Υπηρεσιων Δημοσιότητας

Το Οικονομικό Επιμελητήριο - 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην...

Λαμία σεμινάριο με θέμα: Εργατικά – Ασφαλιστικά – Μισθολογικά Ζητήματα

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των...

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Κ.Υ

∆ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ∆ΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: 5/9/2014 Ορθή Επανάληψη της Διακήρυξης Το...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ν. 4182/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ν. 4182/2013 Κατεβάστε...

Ψήφισμα Συμπαράστασης στις Καθαρίστριες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΗΣ 70ης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ...

Θεσσαλονίκη Σεμινάριο με θέμα:Προώθηση Επιχείρησης μεσω Διαδυκτύου

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

Ανακοινωση - Συμμετέχοντες

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Οι Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων...

Αθήνα - Πειραιάς Σεμινάριο με θέμα: Οι αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (σύμφωνα με τους Νόμους 4172/2013, 4174/2013, 4223/2013, 4254/2014)

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για τη διαρκή ενημέρωση των...

IiG Ombudsman RGB GR 1

diavgeia_m
Banner
simatakia