seminario

  digital-library-small

Αμεση υλοποίηση των συμψηφισμών από οφειλές ΦΠΑ

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για το συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, αλλά και μεταξύ ιδιωτών, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε :
"Οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ικανοποιούν ένα χρόνιο αίτημα της αγοράς... αίτημα, το οποίο αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια ειλικρινής σχέση μεταξύ των φορολογουμένων και του κράτους, μια σχέση εμπιστοσύνης, όπου ούτε οι υπόχρεοι θα αδικούνται, ούτε οι επιτήδειοι θα βρίσκουν αφορμή να μην πληρώνουν, επικαλούμενοι τις καθυστερήσεις του Δημοσίου.
Ζητούμενο πλέον είναι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου όσο το δυνατόν αμεσότερα από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ανασάνει μια ώρα αρχύτερα η αγορά.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος δηλώνει ότι είναι πρόθυμο να παράσχει όποια βοήθεια του ζητηθεί και μπορεί να προσφέρει, για να τρέξουν οι συμψηφισμοί χωρίς καθυστερήσεις".

Από το Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

 

Στη διεύρυνση του ρόλου του Οικονομικού Επιμελητηρίου
συμφώνησαν
ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε και το Προεδρείο της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.

Kollias KKEΑνεπίτρεπτο χαρακτήρισε το γεγονός της μη κλήσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε διαβουλεύσεις για θέματα και νομοσχέδια οικονομικού περιεχομένου, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε το πρωί στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Κόλλια, το Β' αντιπρόεδρο, Ζώη Κολιό, το Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Αλαμάνο και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Χρήστο Αγγελόπουλο.

Ο κύριος Κουτσούμπας, που εκπροσώπησε το Κ.Κ.Ε. μαζί με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνο οικονομίας του κόμματος, Μάκη Παπαδόπουλο, αναφέρθηκε και στο γεγονός της διακοπής της χρηματοδότησης του Ο.Ε.Ε. από τον κρατικό προϋπολογισμό, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο.

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου, από την πλευρά τους, παρουσίασαν στον επικεφαλής του Κ.Κ.Ε. το σχεδιασμό δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πραγματοποιούν τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις.

Από το Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

 

alt
kollias_konnosΑγαπητοί συνάδελφοι οικονομολόγοι,
Στο πλαίσιο της διαρκούς και τακτικής ενημέρωσης των μελών του επιμελητηρίου για τις δραστηριότητες και το έργο μας, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια αποστολής υλικού για τις δράσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματά σας και επιχειρούμε να βρίσκουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον επιμελητηριακό θεσμό, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας θα είναι και θα παραμείνει παρόν στις εξελίξεις, εκπροσωπώντας τα χιλιάδες μέλη του. Δηλαδή, όλους εσάς.
Φιλικά,
Κωνσταντίνος Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Newsletter_001 (3/4/2014) [pdf]

 

Δημιουργία μόνιμης Επιτροπής Φορολογικών Θεμάτων από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), θεωρώντας δεδομένη τη συμβολή του στη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού μας συστήματος και στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας μας, συγκρότησε επιτροπή από εμπειρογνώμονες περί των φορολογικών θεμάτων, με σκοπό την επεξεργασία και κατάθεση επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων για την κατάρτιση ενός νέου φορολογικού πλαισίου αποδεκτού και εφαρμόσιμου από την κοινωνία.
Στόχος του Φορέα μας είναι η δημιουργία ενός δίκαιου, απλού και πρωτίστως σταθερού φορολογικού συστήματος με αναπτυξιακή κατεύθυνση το οποίο θα προάγει τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της φορολογικής αρχής με τους φορολογουμένους και σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούν τα μέλη της Επιτροπής.

 

Σημαντικές διευκρινίσεις για τα φορολογικά με παρέμβαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Εφ' όλης της ύλης συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, είχε το απόγευμα το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του Ο.Ε.Ε., Κωνσταντίνο Κόλλια, το Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Αλαμάνο, και το Β΄ Αντιπρόεδρο, Ζώη Κολιό.

Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα φορολογικά θέματα, που απασχολούν τους λογιστές - φοροτεχνικούς, τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα.

Σε σχετικό ερώτημα του Ο.Ε.Ε., ο κύριος Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως τη φετινή χρονιά δεν πρόκειται να δοθεί καμία απολύτως παράταση σε οποιαδήποτε προθεσμία αφορά στην υποβολή, αρχής γενομένης από αύριο, 28 Μαρτίου, τελευταία ημέρα αποστολής βεβαιώσεων αποδοχών στο TAXISNET.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας έκανε δεκτό το αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για παράταση της προθεσμίας δήλωσης διακοπής εργασιών επιχειρήσεων πέραν του έτους.
Έτσι, η προθεσμία, που λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, θα παραταθεί πέραν των δύο μηνών.

Ο κύριος Θεοχάρης εξέφρασε τη στήριξή του στην μόνιμη Επιτροπή Φορολογικών Θεμάτων, που συγκροτείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο, με στόχο την επεξεργασία των αλλαγών σε νόμους και εγκυκλίους και την κατάθεση προτάσεων, καθώς και την εκπόνηση μελέτης, ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και στην περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους - μέσω και της Επιτροπής Φορολογικών Θεμάτων-, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις ανά τακτά διαστήματα για την ανταλλαγή απόψεων.

Από το Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

 

Συνάντηση του Προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Νότη Μηταράκη

OEE ANAPTYKSIS

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Νότη Μηταράκη συναντήθηκαν  ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Αλαμάνος, ο β' Αντιπρόεδρος, Ζώης Κολιός, και ο Οικονομικός Επόπτης, Κωνσταντίνος Μανούσος. Οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να είναι αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση στην ηγεσία του Υπουργείου για την κατάρτιση ανέργων οικονομολόγων, νέων έως 35 ετών, σε ετήσια προγράμματα που θα περιλαμβάνουν 2 μήνες εκπαίδευση και 10 μήνες απασχόληση. Τα μέλη του ΟΕΕ εισηγήθηκαν επίσης την θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του οικονομολόγου-μελετητή.
Τέλος, κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας του Υπουργείου με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε τακτική βάση.

 
Banner
Τελευταία Νέα

Αθήνα - Πειραιάς Σεμινάριο με θέμα: Οι αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (σύμφωνα με τους Νόμους 4172/2013, 4174/2013, 4223/2013, 4254/2014)

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για τη διαρκή ενημέρωση των Με...

Ηράκλειο Κρήτης Σεμινάριο με θέμα:Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) Φυσικών & Νομικών Προσώπων & συμπλήρωση του Ε9. Ανάλυση του Ε9, ΕΝ.Φ.Ι.Α & της ΠΟΛ 1052/17-2-2014

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών ...

Αγ. Νικόλαος Κρήτης Σεμινάριο με θέμα:Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) Φυσικών & Νομικών Προσώπων & συμπλήρωση του Ε9. Ανάλυση του Ε9, ΕΝ.Φ.Ι.Α & της ΠΟΛ 1052/17-2-2014

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών ...

Θεσσαλονίκη Σεμινάριο με Θέμα: ΜΑRKETING – ANΑΠΤΥΞΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγ...

Λιβαδειά σεμινάριο με θέμα: ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγρά...

Χαλκίδα Σεμινάριο με θέμα: Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγρά...

Σημειώσεις του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα: «Διοικητική Λογιστική» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη "Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας"

Για τις Σημειώσεις του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα:  «Διοικητική Λογιστική» του Οικονομικού Επιμελητ...

Μίσθωση Ακινήτου στα Ιωάννινα: Διακήρυξη Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 715/79,προκηρύσσει δημ...

Η Επιμόρφωση των Λογιστών Φοροτεχνικών για την απόκτηση της Α΄ Τάξης με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Σύντομα οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα για την απόκτηση της Α’ Τάξης θα κληθο...

Σεμινάριο για την Απόκτηση Ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄ Τάξης

Το σεμινάριο για την απόκτηση της ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄ Τάξης θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της...

IiG Ombudsman RGB GR 1

diavgeia_m
Banner
simatakia