bondage-me

digital services1 50

  digital-library-small

elegktes

 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ 
ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016
 
(ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Η5  ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΟΥ Ν.4093/2012 - ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012)
 
 
Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού προβλέπεται ότι:
 
Ο Λογιστής Φοροτεχνικός υποχρεούται να υποβάλει στο Ο.Ε.Ε., εντός του πρώτου διμήνου  κάθε έτους, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, στην οποία θα δηλώνει ότι ασκεί το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού, ότι δεν έχει καταδικασθεί αμετακλήτως για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 14 του π.δ. 340/1998, ότι δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών Φοροτεχνικών και ότι έχει παρακολουθήσει  την αναγκαία εκπαίδευση, που αντιστοιχεί στο επίπεδο της επαγγελματικής του κατάταξης, η οποία παρέχεται από το Ο.Ε.Ε.
 
Το ΟΕΕ, ως αρμόδια Αρχή, που εποπτεύει το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού, υποχρεούται να παράσχει στους Λογιστές Φοροτεχνικούς εκπαίδευση σε φορολογικά θέματα, υιοθετώντας την μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, με σκοπό την επικαιροποίηση των επαγγελματικών τους γνώσεων.
 
Οι συμμετέχοντες Λογιστές Φοροτεχνικοί καταρτίζονται σε λογιστικά και φορολογικά  θέματα, που η γνώση τους κρίνεται αναγκαία για την άσκηση του επαγγέλματος τους και παράλληλα ενημερώνονται για τις νέες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Περισσότερα εδώ
 
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ»
 
Ανακοινώνονται οι συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ».
 
 
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα λάβουν τις σημειώσεις με ηλεκτρονική επιστολή στη ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει στην αίτηση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 
210-5202261/ 210-5228528.
 
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ»
 
Ανακοινώνονται οι συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ».
 
 
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα λάβουν τις σημειώσεις με ηλεκτρονική επιστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει στην αίτηση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 
210-5202261/ 210-5228528.
 
 
 
Συνάντηση Προεδρείου ΟΕΕ με τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο
 
image 11 11 2015.JPG
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για ρύθμιση των συνολικών οφειλών των πολιτών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, ο Υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος.
 
Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Κόλλια, τον Αντιπρόεδρο, Κώστα Κωνσταντινίδη, και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Παναγιώτη Νταή, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα χρέη προς τoυς ασφαλιστικούς οργανισμούς λόγω της κατάστασης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
 
Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είπαν στον Υπουργό ότι θα στείλουν τις αναλυτικές προτάσεις τους για το ασφαλιστικό, όπως αυτές θα προκύψουν από την επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα, τονίζοντας όμως ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες οριζόντιες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά να λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές που έχουν καταβληθεί. Ο Υπουργός είπε ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν με κριτήρια το μισθό, τις εισφορές και το ποσοστό αναπλήρωσης, όπως αυτό θα διαμορφωθεί. 
 
Θετικά αντιμετώπισε ο κ. Κατρούγκαλος και την πρόταση του ΟΕΕ για έκπτωση στις εισφορές των νέων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων για τα πρώτα χρόνια ή για παραμονή τους στη χαμηλή κλίμακα. Τόνισε, πάντως, ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το εισόδημα του ασφαλισμένου.
 
 
Συνάντηση του Προεδρείου του ΟΕΕ
με το Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος
 
image 10 11 2015Την τεχνική βοήθεια από το Τμήμα Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος θα παράσχει, όποτε χρειαστεί, η κεντρική τράπεζα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο της πρότασης, που έχει καταθέσει το ΟΕΕ, για τη συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Στουρνάρας, στη συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Κόλλια, τον Αντιπρόεδρο, Κώστα Κωνσταντινίδη, και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Παναγιώτη Νταή. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ώστε η ρύθμιση αυτή να συζητηθεί και τυχόν εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης, καθώς και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εντάξει και να ευνοήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. 
 
Ο Διοικητής της ΤτΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όσο και για την άρση των capital controls και τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων για να πάρει ξανά μπρος η ελληνική οικονομία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τακτική επικοινωνία από εδώ και στο εξής.
 
 
ΟΕΕ: Να ανασταλεί η εφαρμογή
των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων
 
 
imagesΤην αναστολή της εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων για το φορολογικό έτος 2015 και την έναρξη ισχύος τους από την 1η Ιανουαρίου του 2016, ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον αναπληρωτή, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας. 
 
Το ΟΕΕ εκτιμά ότι η εφαρμογή των Ε.Λ.Π. για τη φετινή χρονιά είναι πρακτικά αδύνατη, λόγω της καθυστερημένης έκδοσης της σχετικής λογιστικής οδηγίας, αλλά και των προβλημάτων, που θα παρατηρηθούν στην οργάνωση των λογιστηρίων των επιχειρήσεων. 
 
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το κέιμενο της επιστολής 
 
 
twitter fb icon
Banner

banner asfalisis 2

eu

newsletter1

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ

  Το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

  Το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΤ- ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σας καλεί να...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για την διαρκή ενημέρωση των Μελών...

Ζητείται Λογιστής Φοροτέχνης για λογαριασμό Εταιρίας - Πελάτη

H Manager's Office Hellas, στο πλαίσιο υποστήριξης πελάτη της μεγάλο Φοροτεχνικό Γραφείο με έδρα την...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΠΥΡΓΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (1/ΠΡΟΚ/12-11-2015)

 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (2/ΠΡΟΚ/12-11-2015)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ-ΧΑΛΚΙΔΑ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

  Συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες και δημόσιο   Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου...

IiG Ombudsman RGB GR 1

diavgeia_m
Banner
simatakia