digital services1 50

digit paym

  digital-library-small

Πληροφορίες για Υπηρεσία Γενικού Μητρώου (ΓΕΜΗ)

 Διευκρινίσεις σχετικά με την παροχή από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας της αναγκαίας εκπαίδευσης των λογιστών φοροτεχνικών που προβλέπεται από τις διατάξεις της υποπαραγράφου Η5 του άρθρου 1 του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012

 Αναγκαία Εκπαίδευση των Λογιστών Φοροτεχνικών
Οδηγίες Διαχείρισης του εκπαιδευτικού υλικού

Ανακοίνωση προς τα Μέλη του Ο.Ε.Ε
για την αυτεπάγγελτη εγγραφή τους
από τα Εμπορικά και Επαγγελματικά Επιμελητήρια

Ενημερώνουμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς, μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στους οποίους στάλθηκαν ατομικές –ειδοποιήσεις οφειλομένων συνδρομών οι οποίες προκύπτουν από την αυτεπάγγελτη εγγραφή τους από τα Εμπορικά και Επαγγελματικά  Επιμελητήρια , ότι μετά από παρέμβασή μας για την απαράδεκτη ενέργεια  τους να εγγράφουν ως μέλη επαγγελματίες που είναι εγγεγραμμένοι στο  ΟΕΕ, οι παραπάνω οφειλές θα διαγράφονται με την προσκόμιση βεβαίωσης από το ΟΕΕ ότι είναι μέλη του.

 

Ηλεκτρονική Υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης για το έτος 2015

Για να πληροφορηθούν, οι λογιστές φοροτεχνικοί, τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες υποβολής της  προβλεπόμενης από τις διατάξεις του Ν.4093/2012 Υπεύθυνης Δήλωσης να κάνουν κλικ εδώ.

 

 

                                                                        logo letter

kollias 21

Αγαπητοί συνάδελφοι οικονομολόγοι, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας στον τομέα της ενημέρωσής σας, σας αποστέλλουμε το 8ο τεύχος του Newsletter.

Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζουμε:

Τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σχετικά τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα.

Τη συνάντηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Την ομιλία του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας στην εκδήλωση «Υγιής Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Την ομιλίατουΠροέδρουτουΟικονομικούΕπιμελητηρίουΕλλάδαςστοΔιεθνέςΣυνέδριο“2014 Multinational Finance Society Winter Conference”μεθέμα:“Global Financial and Economic Crisis: Challenges and Prospects”

Τη δυνατότητα που προσφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε όλα τα Μέλη του και σε όλους τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, να δημιουργήσουν την προσωπική τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, δωρεάν, για ένα χρόνο.

        Φιλικά,
       Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
       Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ενημερωτικό Δελτίο Νο 8

 

 

Επιστολή του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
στο Υπουργείο Οικονομικών για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων Ε9

Επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9, η οποία λήγει στις 19 Δεκεμβρίου, απέστειλε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ.  Κωνσταντίνος  Κόλλιας.

Στην επιστολή ζητείται η παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015, καθώς τα προβλήματα στο TAXISNET και ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων κατέστησαν μη επαρκή το χρόνο που έχει δοθεί για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

Για  το κείμενο της επιστολής  κάνετε κλικ εδώ
Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

 

Συνάντηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
με τη Γενική Γραμματέα Εσόδων


Κατηγορηματικά αντίθετα στις αυξήσεις έμμεσων φόρων, που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, δήλωσαν τα μέλη του προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά τη συνάντηση, που είχαν με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

Συγκεκριμένα, εξέφρασαν την πάγια θέση του Επιμελητηρίου, να αποκτήσουν οι φόροι στην Ελλάδα αναπτυξιακή διάσταση, και είπαν "Όχι" :

  • Στην αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, 6,5%
  • Στην κατάργηση του μειωμένου - κατά 30% - συντελεστή ΦΠΑ στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, που πραγματικά το έχουν ανάγκη
  • Στις επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη, ζητώντας παράλληλα να γίνει ευνοϊκότερη, όπου αυτό είναι δυνατό, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα.

Η κυρία Σαββαΐδου άκουσε με προσοχή τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην καθιέρωση της μεταξύ τους τακτικής επικοινωνίας.

Από πλευράς του Οικονομικού Επιμελητηρίου, παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Αλαμάνος, ο οικονομικός επόπτης, Κώστας Μανούσος, και ο Β' αντιπρόεδρος, Ζώης Κολιός.

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

 

 

Η αδιαλλαξία της Τρόικα
αναπόφευκτα θα λειτουργήσει επιβαρυντικά
για την οικονομία και την αγορά

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η συνέχιση της αβεβαιότητας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα  μόνο επιβαρυντικά λειτούργει για την οικονομία και την αγορά. Από την στιγμή , που η κυβέρνηση αποδέχτηκε μέρος των νέων απαιτήσεων των δανειστών, οφείλουν και αυτοί να βάλουν νερό στο κρασί τους και να επιστρέψουν στην Αθήνα για την τελική συμφωνία.

Οφείλουν έως και υποχρεούνται να αποδεχτούν την Ελληνική πρόταση, από τη στιγμή που και η Τρόικα έχει αποτύχει δύο φορές στις εκτιμήσεις της, δικαιώνοντας στην ουσία την Ελληνική Κυβέρνηση".                                                        

 Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

 

twitter

Banner

eu

newsletter1

Τελευταία Νέα

Διευκρινίσεις για την Αναγκαία Εκπαίδευση

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ  ΑΠΟ  ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ...

Λάρισα - Τρίκαλα - Βόλος - Καρδίτσα Σεμινάρια με θέμα : Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας σε συνέχιση του προγράμματος για...

Ηράκλειο και Άγιος Νικόλαος Σεμινάρια με θέμα:«Οι τελευταίες σημαντικές αλλαγές του Ν.4172/13 και Εισαγωγή στα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα »

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των μελών...

Ζητείται Λογιστής - περιοχή Θεσσαλονίκης

Λογιστής/ια Ζητείται από οργανωμένο Γραφείο στη Θεσσαλινίκη ανατολικά, με προϋπηρεσία πάνω από 10 έτη σε...

Ανοικτός Δημόσιος Διαγωνισμός για την έκδοση του εντύπου Οικονομικά Χρονικά

To Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Ν.Π.Δ.Δ.) προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό με κριτήριο...

ΨΗΦΙΣΜΑ 71ης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Τα τελευταία πέντε χρόνια το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α  στα νησιά...

Ανακοίνωση Διενέργειας Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για την απόκτηση Επαγγελματικής Ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄ Τάξης

ΑνακοίνωσηΔιενέργειας Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για την απόκτηση Επαγγελματικής ΤαυτότηταςΛογιστή...

ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Η5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΟΥ Ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ...

Ανακοίνωση Διεξαγωγής Επιμορφωτικού Προγράμματος

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών...

Σημειώσεις Σεμιναρίου με τίτλο "Φορολογίες Κατοχής Ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΝΦΙΑ, Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων – Ε9)"

Για να κατεβάσετε τις σημειώσεις των ενημερωτικών σεμιναρίων με τίτλο  "Φορολογίες Κατοχής Ακινήτων...

IiG Ombudsman RGB GR 1

diavgeia_m
Banner
simatakia