digital services1 50

  digital-library-small

elegktes

 
Οικονομικά Χρονικά: Φορολογική Μεταρρύθμιση,
εργαλείο ανάπτυξης & καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
 
oikonomika xronika 150Λίγο πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις  μεταξύ  κυβέρνησης και εκπροσώπων των πιστωτών για τις ανατροπές στο φορολογικό σύστημα που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο, το περιοδικό του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας «Οικονομικά Χρονικά» ανοίγει το φάκελο της «Φορολογικής Μεταρρύθμισης».
 
Στο νέο τεύχος φιλοξενούνται οι απόψεις και προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητών και ανθρώπων που είναι ειδικοί σε θέματα φορολογίας. Όλοι συμφωνούν ότι απαιτείται ένα νέο σχέδιο φορολογικών μεταρρυθμίσεων και κατευθύνσεων καθώς η  χώρα θα πρέπει να αποκτήσει ένα κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για να γίνει εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Περισσότερα εδώ
 
 
OEE : Έτσι θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα
 
ependyseis imageΤις θέσεις και απόψεις του σχετικά με το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων και στο πλαίσιο της θεσμικής του παρέμβασης. 
Στο κείμενο προτείνονται τα εξής : 
 
Έμφαση σε όλες τις δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα και επέκταση των κινήτρων – και, μάλιστα, ενιαία, για όλη τη χώρα - για τις επιχειρήσεις του γεωργικού, κτηνοτροφικού και αλιευτικού τομέα και στις δραστηριότητες τυποποίησης, προώθησης εξαγωγών, μεταφοράς, εφαρμογής νέων τεχνολογιών. 
 
Ενίσχυση των υψηλών επιπέδου τουριστικών επενδύσεων συνολικά, τόσο για τις εγκαταστάσεις ειδικού τουρισμού όσο και για τις νέες κλίνες που δημιουργούν. Επανακαθορισμός των περιοχών εφαρμογής των κινήτρων και των αποκλειομένων περιοχών (κορεσμένες τουριστικά περιοχές). 
Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Περισσότερα εδώ 
 
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ - LOGISTICS»
 
Ανακοινώνονται οι συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ- LOGISTICS».
 
 
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα λάβουν τις σημειώσεις με ηλεκτρονική επιστολή στη ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει στην αίτηση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 210-5202261/ 210-5228528.
 
 
                           
Δήλωση του Προέδρου του ΟΕΕ
με αφορμή το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης
 
imageep 23-09-2015Με αφορμή το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
 
Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης δεν περιέχει πολλές, ούτε σημαντικές αλλαγές, ειδικά σε ό,τι αφορά το οικονομικό επιτελείο.
 
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι διαχειριστές των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων ήταν και στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, περιμένουμε ότι θα τρέξουν άμεσα την εφαρμογή των πολιτικών και μεταρρυθμίσεων εκείνων, που και χρειάζεται η χώρα και είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.
 
Η δημιουργία θέσης υφυπουργού για το ΕΣΠΑ και για τη βιομηχανία κρίνεται θετική, αρκεί βέβαια οι έχοντες τη σχετική ευθύνη να μη χρονοτριβήσουν τόσο στην - αναγκαία όσο ποτέ - απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία υγιούς και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
 
Βασικό ζητούμενο είναι η εμπροσθοβαρής εφαρμογή του μνημονίου στο κομμάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
 
Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο του ρόλου του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας, προσδοκά στη δημιουργική συνεργασία με την κυβέρνηση, στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση και επιστροφής της οικονομίας στην ανάπτυξη.
 
 

 Ο.Ε.Ε. : Καμπανάκι κινδύνου και επτά προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ


oee photoΠακέτο επτά προτάσεων για την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, της περιόδου 2014-2020, κατέθεσε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας, υπό τον υπηρεσιακό υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη.

Για τη διαμόρφωση της στρατηγικής, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, το Ο.Ε.Ε. προτείνει :

•    Άμεση λήψη αποφάσεων διαχειριστικής απλοποίησης και επιτάχυνσης υλοποίησης των δράσεων.

•    Έγκαιρο σχεδιασμό νέων δράσεων, σύντομης περιόδου υλοποίησης, με βάση τις διαμορφούμενες νέες ανάγκες των επιχειρήσεων, με προσανατολισμό στις κατευθύνσεις της Νέας Προγραμματικής Περιόδου.

•    Για να καταστεί αποτελεσματικότερη η αξιοποίηση των πόρων υπό τις ειδικές συνθήκες της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, είναι απόλυτα απαραίτητη η διασφάλιση μιας κρίσιμης, άμεσης ή έμμεσης, ενίσχυσης κεφαλαίων στις επιχειρήσεις, η οποία μπορεί να δράσει καταλυτικά στην ενίσχυση της παραγωγικής μηχανής των επιχειρήσεων.

•    Έλεγχο έργων με σημαντική χρονική υστέρηση προόδου υλοποίησης και απένταξη έργων, τα οποία, συνεκτιμώντας και την κρισιμότητα - αναγκαιότητα υλοποίησης τους, προβλέπεται ότι δε θα προχωρήσουν.

•    Περαιτέρω ενίσχυση της επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ, μέσω θεσμοθέτησης σχετικών ρυθμίσεων απλοποίησης των διαδικασιών του, ή στοχευμένων παρεμβάσεων άρσης εμποδίων και καθυστερήσεων.  

•    Ενίσχυση των ομάδων, μητρώων αξιολογητών και των επιτροπών (γνωμοδοτικών, αξιολόγησης κλπ.), και δημιουργία θετικού κλίματος και κινήτρων συμμετοχής (οικονομικών και μη) για την αντιμετώπιση των σημαντικών καθυστερήσεων, που εντοπίζονται.  

•    Επικέντρωση του ενδιαφέροντος σε ιεραρχημένες από τη στρατηγική όλης της χώρας, κρίσιμες, χρήσιμες και προσαρμοσμένες στη σημερινή πραγματικότητα προτεραιότητες, που θα διευκολύνει τις ανωτέρω συνέργειες και θα οδηγήσει σε σαφώς βελτιωμένα αποτελέσματα.

Περισσότερα εδώ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ


Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.14,  προβλέπεται η ηλεκτρονική καταχώρηση στο ΓΕΜΗ με ταυτόχρονη την καταβολή των τελών της περίπτωσης δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 2, του αποδεικτικού υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τις ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ. και τις ατομικές επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, εντός δύο μηνών από την υποβολή της.
Επειδή είναι πιθανό, λόγω των συνεχών μεταβολών στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, κάποιες επιχειρήσεις να έχουν υποβάλει δηλώσεις και να έχει ήδη παρέλθει ο χρόνος των δύο μηνών (χωρίς να έχει υποβληθεί το αποδεικτικό στο ΓΕΜΗ), ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΟΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ότι, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για την επιβολή κυρώσεων από την εκπρόθεσμη καταχώρηση.
Παράλληλα το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας έχει προβεί σε ενέργειες, προκειμένου το Σύστημα του ΓΕΜΗ να παραμείνει ανοικτό, για την καταχώρηση του αποδεικτικού υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους, μέχρι τις 31/12/2015.

 
twitter fb icon
Banner

banner asfalisis 2

eu

newsletter1

Τελευταία Νέα

Οικονομικά Χρονικά: Φορολογική Μεταρρύθμιση, εργαλείο ανάπτυξης & καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

    Οικονομικά Χρονικά: Φορολογική Μεταρρύθμιση, εργαλείο ανάπτυξης & καταπολέμησης της...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

OEE : Έτσι θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα

  OEE : Έτσι θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα   Τις θέσεις και απόψεις του σχετικά με το νέο...

Αγγελία για εργασία

Ζητείται Λογιστής από Μεγάλο Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Μεγάλος Εκπαιδευτικός Οργανισμός στην Αθήνα...

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» «Petroleum oil and gas management and transportation»

  Tα Τμήματα, Διοίκησης Επιχειρήσεων , της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και των  Μηχανικών...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ-ΘΗΒΑ

  Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ-ΑΘΗΝΑ

  Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας στα πλαίσια του προγραμματισμού του για τη διαρκή ενημέρωση...

Ο.Ε.Ε. : Καμπανάκι κινδύνου και επτά προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ

Ο.Ε.Ε. : Καμπανάκι κινδύνου και επτά προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ Πακέτο επτά προτάσεων για την καλύτερη...

Ημερίδα στη ΔΕΘ για το τρίτο Μνημόνιο

Ημερίδα στη ΔΕΘ για το τρίτο Μνημόνιο Με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για το νέο μνημόνιο, αλλά...

IiG Ombudsman RGB GR 1

diavgeia_m
Banner
simatakia