digital services1 50

banner-synedriou

  digital-library-small

Προγράμματα ασφάλισης αστικής ευθύνης σε προνομιακές τιμές για τους λογιστές φοροτεχνικούς

oee

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ), κατανοώντας την ανάγκη των λογιστών φοροτεχνικών για ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ειδικά στην περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα μας, εξασφάλισε προνομιακές τιμές σε Προγράμματα τριών Ασφαλιστικών Εταιριών για την ασφάλισή τους σε θέματα αστικής ευθύνης.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο κάθε λογιστής φοροτεχνικός, που παρέχει υπηρεσίες έναντι αμοιβής, έχει επαγγελματική ευθύνη να λειτουργεί αξιόπιστα με βάση τους νόμους και τους κανόνες της δεοντολογίας, οι οποίοι διέπουν την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Η πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για προσφορά προνομιακών πακέτων ασφάλισης εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των ενεργειών του για στήριξη των λογιστών φοροτεχνικών, ειδικά σήμερα με τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και ευθύνες που αντιμετωπίζουν από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Φορολογικής Διοίκησης.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας δεν έχει καμία ανάμειξη ή διαμεσολάβηση μεταξύ της ασφαλιστικής εταιρίας και του λογιστή φοροτεχνικού και επισημαίνεται ότι η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρίας εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια και επιλογή του λογιστή φοροτεχνικού.

 Ακολουθείστε  τις οδηγίες που σας δίνονται με την είσοδό σας στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΕΕ, κάνοντας  κλικ εδώ

 

Συναίνεση τώρα για έξοδο από την κρίση

proedros12

 

Στη σημαντική ζημιά, που έχει προκληθεί – και εξακολουθεί να προκαλείται – στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο, Auditing,Tax & Consulting Services.

 

 

 

Ανακοίνωση προς τους Λογιστές Φοροτεχνικούς
για την Νέα Διαδικασία Απόκτησης της Α' Τάξης

adeia L-FΗ Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το διαχρονικό αίτημα των  λογιστών φοροτεχνικών για τη δυνατότητα απόκτησης της επαγγελματικής ταυτότητας Α τάξης όταν συμπληρώνουν την απαιτούμενη προϋπηρεσία στην Β τάξη, αποφάσισε  την εφαρμογή   νέας διαδικασίας όπου το σύστημα της ηλεκτρονικής αίτησης και αξιολόγησης  θα  παραμένει συνεχώς ανοικτό.

Ενημερώνουμε τους λογιστές φοροτεχνικούς  των οποίων η αίτηση για την απόκτηση της Α΄ Τάξης Λογιστή Φοροτεχνικού έχει εγκριθεί ( για όσους υπέβαλαν την αίτηση μέχρι και 30/11/2014), ότι το σύστημα της εξεταστικής διαδικασίας θα παραμείνει ανοικτό και δεν θα ισχύσει το κλείσιμο του συστήματος αξιολόγησης στις 15 Απριλίου 2015.Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και στο εξεταστικό σύστημα χωρίς χρονικό περιορισμό.

Οδηγίες για τη διαρκή  διαδικασία εκπαίδευσης και αξιολόγησης για την απόκτηση της Α τάξης.

 

Αθήνα, 08 Απριλίου 2015

ΟΕΕ : Το Υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει τις οικονομικές επιστήμες

TEST3Συνάντηση, και μάλιστα άμεσα, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή το γεγονός ότι το μάθημα "Αρχές Οικονομικής Επιστήμης" καταργήθηκε από υποχρεωτικό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Με επιστολή του, επισημαίνει τη διαρκή περικοπή και υποβάθμιση των μαθημάτων με οικονομικό προσανατολισμό, τονίζοντας ότι αυτή η επιλογή δε συνάδει με τις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων, σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου η οικονομία λειτουργεί σε παγκοσμιοποιημένους ρυθμούς και η χώρα βιώνει πολυετή κρίση.

Αναλυτικά, διαβάστε την επιστολή στο συνημμένο αρχείο.

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922

 

Η διάταξη του 26% στο επίκεντρο συνάντησης
Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Πρεσβείας Βουλγαρίας

kolias-boulgarosΤην ανάγκη για άμεση κατάργηση της διάταξης, που προβλέπει ότι όποια επιχείρηση αγοράσει προϊόντα ή προμηθευτεί καύσιμα ή πρώτες ύλες από μια εταιρεία που βρίσκεται στην Κύπρο, τη Βουλγαρία ή την Ιρλανδία, χώρες στις οποίες ισχύει προνομιακό φορολογικό καθεστώς, έχουν δηλαδή φορολογικό συντελεστή κάτω του 13%, θα πρέπει να καταβάλει φόρο 26% επί της δαπάνης, συζήτησαν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον β. Εμπορικό Ακόλουθο της Βουλγαρίας στην Αθήνα, Ιβάν Τσαλάκοβ.

Ο κύριος Τσαλάκοβ ενημέρωσε τον κ. Κόλλια για το γεγονός ότι λογιστές έχουν ήδη αρχίσει να ζητάνε το φόρο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για σταθερές συναλλαγές εδώ και χρόνια. Εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του σε ό,τι αφορά τη βουλγαρική οικονομία, καθώς - όπως είπε - στην Πρεσβεία της Βουλγαρίας, στην Αθήνα, πολλές επιχειρήσεις - ειδικά από τον τομέα των υπηρεσιών - τηλεφωνούν και εκφράζουν τον προβληματισμό τους και τις σκέψεις τους για μεταφορά της έδρας τους.

Να σημειωθεί ότι οι διμερείς συναλλαγές Ελλάδας - Βουλγαρίας ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου δεν έκρυψε το φόβο του για το γεγονός ότι πιθανότατα να μην υπάρχει έτοιμος μηχανισμός, ώστε ο φόρος να επιστρέφεται αζημίως σε διάστημα τριών μηνών, εφόσον η επιχείρηση αποδείξει στη φορολογική διοίκηση ότι η συναλλαγή είναι πραγματική, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα στην αγορά (αφού ήδη η επιχείρηση θα έχει προκαταβάλει ένα τρίμηνο πριν το 26%).                                                                     

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

 

Κώδικας   Δεοντολογίας
Ανακοίνωση της Επιτροπής
τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας
για την τροποποίηση του  Κώδικα Δεοντολογίας  Λογιστών Φοροτεχνικών

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας προκειμένου να προβεί   σε αναγκαίες τροποποιήσεις  του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών Φοροτεχνικών, οι οποίες διαπιστώθηκαν  από την Επιτροπή τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, καλεί  τόσο τους  Λογιστές  Φοροτεχνικούς όσο και τις σχετικές ομοσπονδίες να συνεισφέρουν στη βελτίωσή του καταθέτοντας τις απόψεις  τους.
Το σύνολο των απόψεων που θα συγκεντρωθούν θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν τη βάση για την τελική τροποποίηση του ανωτέρω Κώδικα.
Η διάρκεια της διαβούλευσης αρχίζει 4 Απριλίου 2015  και τελειώνει  30 Οκτωβρίου 2015.
Τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας παρακαλούμε στείλτε τα στο email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  
Σχετικό Υλικό: Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών Φοροτεχνικών

 

twitter

anartisi1

147

Banner

aee 1

eu

newsletter1

Τελευταία Νέα

Καβάλα σεμινάριο (Αμφιθέατρο Τ.Ε.Ι Καβάλας) με θέμα: «Φορολογία Εισοδήματος»

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας  του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

Δράμα σεμινάριο με θέμα: «Φορολογία Εισοδήματος»

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας  του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

Σέρρες σεμινάριο με θέμα: «Φορολογία Εισοδήματος»

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας  του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του...

ΛΑΡΙΣΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΕΕ

Το αίμα είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος σε κάποιον άλλο, το δώρο της...

Θεσσαλονίκη: Aλλαγή χώρου πραγματοποίησης του Σεμιναρίου ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το σεμινάριο που είχε προγραμματιστεί για την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015  στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με...

Πάτρα - Μεσολόγγι - Πύργος Σεμινάρια με θέμα: Φορολογία Αγροτών

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της...

Βόλος & Λάρισα Σεμινάριο με θέμα: Φορολογία Εισοδήματος - Συμπλήρωση Δηλώσεων 2014 (έντυπα Ε1, Ε2, Ε3)

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας σε συνέχιση του προγράμματος για...

ΔΙΑΡΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Α’ ΤΑΞΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαρκής Διαδικασία Εκπαιδευσης και Αξιολόγησης για την Απόκτηση Α’ Τάξης Λογιστή Φοροτεχνικού...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ

Ανακοίνωσηπρος τους Λογιστές Φοροτεχνικούςπου υπέβαλαν αίτηση για την απόκτηση της Α΄  τάξης Η Επιτροπή...

Διευκρινίσεις για την Αναγκαία Εκπαίδευση

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ  ΑΠΟ  ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ...

IiG Ombudsman RGB GR 1

diavgeia_m
Banner
simatakia